Christoffelberg

Locatie: Bandabou
Afstand: 44 minuten 

Het Christoffelpark beslaat een redelijk deel van de noordwestelijke punt van het eiland Curaçao. Door het park heen loopt een route welke je met de auto kunt volgen. Tijdens deze route zijn er een aantal punten waar je kunt uitstappen en de prachtige natuur kunt ontdekken. Het park is dan ook de moeite waard als je de niet Christoffelberg gaat beklimmen! 

Maar als je dat wel gaat doen; het is een lange en zware tocht naar de top van de Christoffelberg. Zorg dat je op tijd aan de klim begint, neem ruim voldoende water mee en pak tijdig je rust. In het begin loop je vooral tussen de bomen door, op een goed begaanbaar pad van stevige grond. Naar mate het pad vordert wordt het steeds ruiger met rotsblokken en boomwortels waar je overheen (of onderdoor) moet. Als je er dan bijna bent, wordt het wel echt even pittig. Dit is een berucht punt waar mensen soms nog afhaken. Je moet dan namelijk echt klimmen en klauteren! Tijdens de hele tocht is er ook nergens iets van zekering of beveiliging. Maar eenmaal boven kun je trots zijn op jezelf: Je hebt het gehaald, je staat bovenop de Christoffelberg! Geniet van het prachtige uitzicht!
En dan komt het moment waarop je beseft…. ik moet ook nog terug, hahaha! Een uitdaging voor de bovenbeenspieren kan ik je uit ervaring zeggen… maar al met al de moeite waard!