Uit eten

Nultwintig

Locatie: Willemstad – Pietermaai
Afstand: 5 minuten 

Zeker niet het goedkoopste restaurant van Curacao maar wel het lekkerste. Mochten er sterren uitgedeeld worden dan verdient dit restaurant er zeker een. Nultwintig ligt in Pietermaai en grenst aan de achterkant aan de zee. Hierdoor is met de combinatie van heerlijk eten en een prachtig uitzicht het plaatje compleet.

Locatie: Penstraat Willemstad

De Gouverneur

De Gouverneur is ligt in de wijk Otrabanda wat lekkerlijk aan de overkant betekend. In dit geval is overkant de handelskade van Willemstad waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de kleurrijke huizen op de handelskade en de pontjesbrug. Hiervoor moet je wel een plekje op het balkon bemachtigen. Zit deze echter vol dan kan je ook heerlijk in de binnentuin zitten. 

Tip: probeer eens de bananensoep

Locatie: De Rouvilleweg Willemstad
(+/- 2 min vanaf de pontjesbrug) 

Locatie: Willemstad – Otrobanda
Afstand: 8 minuten 

Plasa Bieu

Locatie: Willemstad – Punda
Afstand: 7 minuten

Mocht je echt lokaal willen eten dan is dit een van de twee locaties waar je moet zijn. De andere (Dokerstuin) staat verderop vermeld. Plaze Bieu is lekkerlijk vertaald Oude Markt. Eigenlijk is het meer te vergelijken met een foodcourt waar vooral de lokale bevolking tussen de middag een hapje gaat eten. Er zijn dan ook een aantal ‘keukens’ waar je verschillende gerechten kan afhalen. Tip probeer eens een Stoba. 

Locatie: Achter de ronde markt in Willemstad

De Heeren at Sea

Een heerlijke plek om te lunchen is De Heeren at Sea. Hier kun je even lekker op adem komen als je bijvoorbeeld een dajge Willemstad bezoekt. De Heeren at Sea ligt in de hippe wijk Pietermaai waarin tal van kleurrijke panden staan. Dus maak van je lunch moment ook meteen een foto momentje 😉 Het restaurant grenst aan de achterzijde aan de zee, dus gedurende het eten heb je ook nog eens mooi uitzicht.

Locatie: Kaya Wilson Godett Willemstad (Scuba Lodge)

Locatie: Willemstad – Pietermaai
Afstand: 6 minuten 

Hemingway

Locatie: Willemstad – Mambo Beach
Afstand: 3 minuten 

Hemingway bevindt zicht op Mambo Beach en heeft dan ook een prachtig uitzicht over het stand en de zee. Bij Hemingway kun je zowel overdekt als op het strand zitten. Dit laatste heeft onze voorkeur omdat je dan lekker met je voeten in het zand kunt zitten. In het weekend heeft dit restaurant live muziek, waardoor je helemaal kunt genieten van Caribische sfeer.

Locatie: Mambo Beach
(Einde strand richting Sea Aquarium)  

Mood Beach

Mood Beach restaurant bevindt zich op Mambo Beach in een Afrikaans vormgegevens strecht tent. De sfeerverlichting in de avond maakt dit echt een van de sfeervolle locaties op het eiland. Naast de zitplaatsen in de strecht tent kan je ook op het stand zitten. Het is niet een van de goedkoopste restaurant, maar wel een van de meeste sfeervolle.

Locatie: Mambo Beach 

Locatie: Willemstad – Mambo beach
Afstand: 5 minuten 

Terrazza

Locatie: Willemstad – Zuikertuin mall
Afstand: 6 minuten 

Als je op Curacao bent mag een van de locale gerechten niet ontbrekend. Namelijk Keshi Yena. Dit is een hoofdgerecht bestaande uit een grote ronde bal kaas gevuld met gekruid vlees (meestal kip) en eventueel olijven of rozijnen. Die vervolgens wordt gestoomd of gebakken wordt. 

De lekkerste Keshi Yena kun je eten bij Terrazza. Hoewel de buitenkant wellicht anders doet vermoeden kan je hier zeer goed eten!

Locatie: zuikertuin mall 
(Rechtsachter op de parkeerplaats van de mall)

 

Café Wilhelmina

Plein Café Wilhelmina plein ligt centraal in Willemstad aan het Wilhelmina plein. Je verwacht het niet 😉 Op dit plein staan ook de grote letters ‘Dushi Curacao’ dus mocht je nog een fotomomentje willen dan kun je dit mooi combineren.

Het Café/restaurant is voornamelijk bekend van het goedkope dagmenu de ‘daghap’ maar ook de Nederlandse gerechten op vrijdag zoals Hutspot. Kortom een leuke plek om midden in Willemstad op het terras te eten.

Locatie: Wilhelminaplein Willemstad

Locatie: Willemstad – Punda
Afstand: 8 minuten 

De Visserij

Locatie: Piscadera
Afstand: 15 minuten 

Als je van verse vis houdt, is De Visserij echt een aanrader. Dit is wat ons betreft het beste visrestaurant van het eiland. Elke dag brengen de lokale visser hun ‘catch of the day’ rechtstreeks naar het restaurant waar het wordt verwerkt. Met als doel de lokale visserij te ondersteunen. 

Het concept is vrij uniek en werkt dan ook wellicht net iets anders dan je gewend bent. Bij binnenkomst kies je aan de balie jouw gerechten en na betaling krijg je een nummer voor op je tafel. Op basis van dit nummer wordt je bestelling naar jouw tafel gebracht. Je betaald dus vooraf ipv achteraf. 

Locatie: Piscaderabaai (einde van deze weg)

 

De Buurvrouw

Dit restaurant zit ongeveer in het midden van het eiland. Dus mocht je een dagje naar de westpunt gaan dan is dit een prima locatie om op de terugweg een hapje te eten. Kwa vormgeving ziet het restaurant er uit als een grote palapa waardoor het erg gezellig aan doet. Hoewel het direct aan de weg naar westpunt ligt heb je geen last van het verkeersgeluid. Het eten is prima verwacht geen haute cuisine, maar gewoon goed eten voor een normale prijs. Tip: probeer eens de gevulde kip.

Locatie: Weg Naar West Punt net voorbij Grote Berg aan de linkerkant

 

 

Locatie: Grote Berg
Afstand: 20 minuten 

Williwood

Locatie: Willibrordus
Afstand: 30 minuten 

Een van de gerechten die je eigenlijk ook eens zou moeten proberen als je op Curacao bent is de Geitenburger van Toko Willibrordus. Onder het genot van een drankje kun je op het terrasje geniet van je burger met uitzicht op de flamingo’s en de bekende Williwood letters.

De plaats heet eigenlijk Willibrordus, maar de locals hebben deze de bijnaam Williwood gegeven met bijbehorende letters.

Locatie: Kaminda San Willibrordus 
(Weg naar westpunt, na Grote Berg eerste links)

 

Karakter

Een van onze favoriete restaurants is Karakter. Dit restaurant is gelegen op het villa park Coral Estate. Om het park op te komen is aanmelden bij de slagboom nodig. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Even aangeven dat je komt eten bij Karakter en je wordt doorgelaten. Meestal is wel een legitimatie nodig dus bijvoorbeeld even je rijbewijs laten zien. 

De sfeer van dit restaurant is echt geweldig. Zeker in de avond waarbij alle lichtjes branden. Het is niet een van de goedkoopste restaurant maar de kwaliteit en de locatie is het zeker waard. Tip: maak gebruik van het menu.

Locatie: Coral Estate

 

Locatie: Coral Estate
Afstand: 40 minuten 

Dokerstuin

Locatie: Tera Corá
Afstand: 33 minuten 

Zoals al eerder aangegeven is dit de tweede locatie op het eiland waar je goed lokale gerechten kunt eten. Het restaurant heet eigenlijk Komedor Krioyo, maar omdat het in het landhuis Dokerstuin zit, is het ook onder deze naam bekend. Veel locals komen hier lunchen, dus als je eens lekkere lokale gerechten wilt eten dan moet je hier zijn. 

Locatie: Weg naar Westpunt

Klein Santa Martha

Zeker ook een mooie plek als je de Westpunt bezoekt is landhuis klein Santa Martha. Dit landhuis ligt direct aan de doorgaande weg naar westpunt op een berg, waardoor het een prachtig uitzicht heeft over de Santa Martha Baai. Geniet dan ook van een lekkere lunch bij dit fantastische uitzicht. 

Locatie: richting westpunt voorbij Soto rechts 
(aan begin van de Weg naar Santa Cruz)

Locatie: Soto
Afstand: 40 minuten 

Cactus Cafe

Locatie: Westpunt
Afstand: 40 minuten 

Als je gek bent van pindasoep dan moet je hier zijn. Cactus Cafe serveert wat ons betreft de lekkerste pindasoep van het eiland. Zeker met banaan is de een heerlijke combinatie.  

 

Sol Food

Nog een van onze favorieten is Sol Food. Dit kleinschalig restaurant gerund door een geweldige engelse vrouw, bevindt zich letterlijk in de achtertuin van haar woning. Hier kun je op het terras, wat overigens prachtig uitzicht heeft over Playa Piskado, heerlijk genieten. Aanrader zijn de pizza’s. Deze zijn overigens best groot dus mocht je geen grote eter zijn dan kun je best een pizza bestellen voor twee personen. 

Locatie: Playa Kalki

Locatie: Westpunt
Afstand: 50 minuten 

Zest Beach Cafe

Locatie: Jan Thiel
Afstand: 8 minuten 

Als de term chillen op de Antillen ergens van toepassing is, dan is het wel bij Zest Beach Cafe.  Bij dit beach café zit je op het strand van Jan Thiel en kun je genieten van versie vis rechtstreeks vanaf de BBQ. Lekker met je voetjes in het zand genieten. Dit is niet voor niks een van hotspots van Eiland.